fredag 30 september 2011

Trevlig Helg:))

Hej!! Så var det fredageftermiddag & Helgen ligger framför oss:)) Så härligt väder & underbara höstfärger! Ändå fick jag sommarkänsla när jag plockade dessa blommor i dikeskanten idag!

Har ingen aning om vad de heter...jag är verkligen helt värdelös på sån't!!! Med dessa bilder önskar jag Er en Trevlig Helg, som många kommer tillbringa på Ölands Skördefest:)) Vi blir hemma efter förra helgens äventyr! Bara vara i solen & i Ladan:))

Malin

torsdag 29 september 2011

Äppellådor & Sommar igen:))

Hej!!! Vi har sommar:)) Har plockat lite i uterummet en stund i e.m! Fick med mig några äppellådor hem från Kivik i söndags:)) De är så snygga & användbara.....

Olivträdet trivs här inne:))

Den här bilden är så enkel men vacker tycker jag! Zinkbyttan & den ruffiga trälådan som bryter mot vitt i form av loppade vita spetslakan:))
Kul att Ni är så måååååånga som gillar min lampa!!

Malin

onsdag 28 september 2011

Min "Nya" Lampa....:))

Halli Hallå:) Veckan vänder mot en ny Helg!!! Som vi ska tillbringa i Ladan, det går sakta men säkert framåt....inte bra för mig som har så dåååååligt tålamod:)) Men allt har sin tid & jag vill ju att det ska bli bra oxå!! Kolla in min nya lampa...."ny" & "ny" men iaf ny för mig:))

Sån't här vill jag ha mer av i höst, på tal om gårdagens inlägg:)))

Kolla mina mårbacka, fortfarande så fina!! De har tagit skydd i uterummet!
Ha en fortsatt trevlig onsdag & Tack för att du tittar in hos mig:)

Malin

tisdag 27 september 2011

Höstens första Tema i Fabriken - Moodboard!!!!

Hej!!! Så var det åter dags att inspireras i Fabriken:)) Det har blivit en hel del ändringar som du kan läsa om HÄR!! Temat är iaf Moodboard, vad inspireras vi av nu i höst....

Vad vill vi inreda med, vilka toner & färger??? Möbler & kläder....vad vill Du ha i höst???

Min bakgrund fick bli ett gammalt verandafönster....Lite tidningsutklipp & lite loppat & några höstlöv, så hade jag mitt livs första Moodboard:))

Svårt att inte inspireras av denna otroligt vackra HÖST:))


Malin

måndag 26 september 2011

Love Love Love:)))

Hej!! Ny måndag, tiden springer iväg & det gäller att hänga med!! Vissa saker som jag hittar kan jag bara inte lämna kvar....Den här stolen fick följa med hem:)))))

Jag brottas ständigt med tanken om mina fynd ska vara i butiken eller inte......Min syster påminde mig ett antal gånger i helgen om att jag numera ofta säger..."Åhhh, den kan jag ha i min butik":))) Gäller att hela tiden vara på jakt....!

Fotar ute på ängen, hela 20 grader & underbar "brittsommar" här nere i Småland! Stolen hittade jag i en butik som vi körde förbi & jag fick se "villhasaker" i skylten.....Det var bara & vända....min lilla familj får stå ut med en hel del:) Men nu var det ju MIN helg...!!

Butiken heter "with love Charlie" & ligger någonstans i skåne! Har ingen aning om vad stället hette tyvärr....Nu är det dags för dagens stavprommis:))


Malin

söndag 25 september 2011

Tack...:))

Hej!! Nu är vi hemma i Norregård igen:)) Måste TACKA för ALLA era HÄLSNINGAR via bloggen, sms, FB & samtal på min födelsedag!!! TACK:)) Vi har haft en superhelg på Kåseholms Slott, klicka HÄR om du är intresserad av att bo på ett vackert, nyrenoverat slott i lantlig, rofylld miljö! Vilket väder, rena rama sommaren:)) Tidigt idag på morgonen såg det ut så här:)) Galet vackert....

Jag älskar dessa spröjsade fönster målade i grått mot det vita!!!

Det är ett 1700-talsslott & de äldsta delarna t.o.m från 1600-talet! Smakfullt inredda rum med tidsenlig miljö & det spökar oxå.....:)))

Nu har jag lite att plocka med, hittade lite att ta med mig hem oxå! Idag var vi en runda på musteriet & äppelmarknaden i Kivik.....bilen var fullastad kan man säga......:))

Ses imorgon!

Malin

fredag 23 september 2011

Imorgon......:))

Hej!! Imorgon fyller jag 40:)) Himmel vad tiden går fort....Några bilder från min oas som visar känslan jag vill ha i helgen när vi åker bort & firar med mina allra närmaste! Det är så jag vill ha det....Lugnt & skönt:)) På ett slott någonstans i Skåne...

Vi åker nu & lämnar Norregård & våra djur i trygga händer:))
Ha Er bästa Helg!!


Malin

torsdag 22 september 2011

Det är detaljerna som gör det....:))



Hej!! Torsdag & jag har tagit Helg:))) Så skönt! Visst är det ju detaljerna som gör det....Massor av loppisfynd i mitt postskåp jag ropat in på auktion! Det är ju så när man bloggat ett tag så får man hitta nya vinklar att fota.....för många av Er har ju sett det mesta.....:)




"Hjärtan på tråd" ovanligt tacksam liten blomma, gör inget om man glömmer vattna:))




Ha en fortsatt bra torsdag, nu prommis med vännina B:) Ikväll föreläsning!


Ses imorgon:))


Malin

onsdag 21 september 2011

Det fick flytta in....:))

Hej!!! Så var det onsdag & jag jobbar bara imorgon oxå:)) Så skööööööönt!! Kunde inte hålla mig, lilla gröna auktionsfyndade bordet har fått flytta in:)) Tillfälligt iaf.....får se om det blir kvar!

Står på gamla verandan som vi använder som hall:) Trevligt att ha något vackert att titta på när man kommer hem.....Det mesta på bilderna är loppat & inropat på auktion:)

Nött & vackert.....

Kan inte förstå att så mååååånga bilder blir på sniskan nu för tiden...:))) Idag duggar det, mindre mysigt att ta en prommis....men vovven måste ut!


Malin

tisdag 20 september 2011

Mer & Mer Vintage...:))

Halli Hallå:)) Tisdag & lite halvtråkigt väder....Vet Ni nu är det nästan bara loppat & vintage som kommer över tröskeln i Norregård! Ska vara kuddar & quiltar då:)) Besöker jag en butik med bara nytt slutar det oftast med att jag går ut tomhänt....

Olivträden börjar flytta in hoppas på att kunna hålla liv i dem över vintern:))

Japp... till helgen packar jag väskan, ska bli så skönt:)) Tar dock de vanliga väskorna tror jag!
Nu stavprommis:)
Ha det gott!

Malin

måndag 19 september 2011

Ny vecka & Lejonskålar....:))

Hej!!! Nu är det galet svårt att fota, mörkt redan på em....hösten gör att jag vill fota mer inne:) Har blivit så många bilder på & i uterummet hela sommaren.....Ni måste vara sååå trötta på det:) Litet höststilleben på köksbordet! Lejonskålarna har varit poppis en längre tid & börjar bli allt svårare att få tag på...Jag använder mina som blomkrukor, frukostskål....godisskål:)

Nu är snart måndagen gången & vi är inne i en ny vecka! Jag jobbar bara fyra dagar...så skönt med en lite kortare vecka:))
F har två kompisar här, dags att fixa lite mellis!!

Ha det bäst!

Malin

söndag 18 september 2011

Redan Söndagkväll....

Hej!! Kikar in & önskar Er en trevlig kväll:) Hoppas Ni haft en bra söndag, själv har jag försökt komma ikapp med vardagsbestyren....Fick lite tips av Er igår, Tack för det:) Visst är det så att vi alla har precis lika mycket tid & frågan är vad man prioriterar....:) Har inte tagit mig tid att fota idag, så det får bli en bild från förra hösten....

Ha det gott!

Malin

lördag 17 september 2011

Funderingar.....:))

Hej!! Ännu en vacker höstdag går mot kväll....idag funderar jag masssssor! Känns som att jag vill göra så mycket men tiden räcker inte till....dygnet har helt enkelt för få timmar:)) Jag vill dona i ladan åka & loppa, sitta på auktion, blogga....Umgås med familjen är viktigast & vi har ju turen att vi gör mycket tillsammans:)) Sen är det ju det här att man måste ju jobba lite oxå:) Få vardagen att gå runt, handla & fixa lite middag...tvätta...läxor....Hur gör Ni???

Nu för tiden släpper jag mycket & gör det jag tycker mest om:)) Meeeeeen det kommer ju liksom ikapp till slut....Nog om det, hur ska jag kunna bestämma vilket som ska säljas i butiken & vilket som ska få stanna kvar här i Norregård??? Det här bordet tex, love it.... är tänkt till butiken:)) Men det ger sig väl.....vill ju att mina ev. kunder ska hitta fina saker..*ler*.....

Huuuuu, känner nästan att jag blev lite djup där...:))
Hur som helst är jag såååååå glad att Du kikar in här hos mig!!!
Ha en mysig kväll, sonen har bestämt att vi ska grilla:)))

Malin

fredag 16 september 2011

Mina Pardörrar & en titt i Ladan....:))

Hej!!! Hela förmiddagen full med ärenden idag, blir gärna så när man har en ledig dag.....Lovade ju visa mina pardörrar vi hämtade igår! Jag tycker de är så fina:) Kommer fungera som innedörrar vid entrèn till vår butik!!!Det är ju så klart lite att göra på dom som alltid när jag vill ha något.....:))) Varför göra det enkelt.....

Kan Ni tänka Er dom vita & med hela rutor! När jag skulle fota nu kom det en vindpust & de slog i golvet & ett antal rutor gick....hur trööööööööött blir man:((( Men inte mycket att göra åt får se om vi lämnar in dom eller vi byter själva.....

Väggarna reglas för fullt......snart dags för isolering:)) Dörren Ni ser här ska bytas ut J kommer antagligen att göra en.....Ny el kommer dras i väggarna...Mycket är det!!!

Här kommer bli så fint tror jag, håller på med fönstren som ska sitta här uppe & släppa in massor med ljus...De andra fönstren är inte så stora så det behövs lite extra ljusinsläpp:))

Trevlig fredag!!!

Malin

torsdag 15 september 2011

Jag letar mest hela tiden....

Hej:) Hoppas Ni haft en bra torsdag! Nu består mycket av min tid att leta efter sån't jag vill ha i butiken....Fönstret Ni ser på bilden kommer användas där inne så klart:) Har några stycken likadana....Har hämtat pardörrar idag som ska sitta innanför de nya J har snickrat! De är så fiiiiina, visar imorgon:) Har Ni lust att se dom kika in då! Det är mycket som jag vill ha....& det gäller att leta ofta & mycket...kan bli några mil i bilen oxå men det är det värt:)

Fortsatt trevlig kväll!


Malin

onsdag 14 september 2011

Nu inspireras Vi av Hösten....

Hej!!! Nu inspireras de flesta inlägg i Blogglandia av hösten:)) Har varit mycket ljung & tänd ljus på min lilla blogg.... Men min trälåda som användes på glasbruken förr har Ni bara sett någon enstaka gång iaf! Den är använbar till det mesta.....

Gillar grånat trä i komination med patinerade loppade ljusstakar:))

Igår blev det lite ändring i mitt arbetsschema, jag jobbade seeeeent & det gör jag idag med för imorgon ska jag vara ledig:))) Mamma & jag ska ut på en liten roadtripp & hämta något som vi ska ha i butiken! Det är sååååååå kul för jag har letat ett tag för att hitta några som passar...
Vet Ni..Nu ligger reportaget från Sköna Söndag ute på Expressens sida Leva & Bo! Missade du reportaget kan du läsa det HÄR....:)))) Det finns ett litet bildspel oxå...
Ha det bra & akta så Ni inte blåser bort....

Malin

tisdag 13 september 2011

Ett kilo äpplen....:))

Hej!! Tisdag & blåååååååsigt här nere i Småland! Ett litet enkelt stilleben idag med äpplen från trädgården:) Kan ju alltid använda dom att pynta lite med.....

Gillar den här lite "höstiga" vågen med en alldeles lagom patina:)
Nu har jag lite att fixa med innan jag ska iväg....Gillar inte att börja halv två, jag hinner liksom inte mycket innan det är dags! Men jag har ju min lediga fredag att se fram emot:)


Trevlig tisdag på Er, jag förundras hela tiden över att Ni är så många som kikar in dag efter dag!!!! Det är så kul att se & Ni inspirerar mig att göra dagliga inlägg:)) Tack!!


Malin

måndag 12 september 2011

Norregård njuter i höstsolen...:))

Hej!!! Ny vecka.... nya tag & jag jobbar kväll! Tog några bilder ute nu, det är en riktigt fin höstdag:)) Vännina B & jag har varit ute på en lång prommis, så sköööööönt!

Ladan ligger på andra sidan vägen, enda nackdelen med Norregård...skulle så gärna vilja haft den på samma sida som huset!

Men....men....man kan inte få allt:) Ha en bra måndag!

Malin